Om Kenneln

kennelbild
Jag heter Marita Palmqvist, jag bor i Mölndal strax utanför Göteborg. Här bor jag med min man Lars. Vi har 3 vuxna barn, Thom, Emelie och Lisa. Numera bor vi själva i huset sedan barnen flyttat ut. Jag har hållit på med hundar större delen av mitt liv. Jag har haft Welshterrier, Afghanhund, Cockerspaniel, Bolognese och Beardedcollie.

2001 skaffade jag min första Perro och kände direkt att detta var rasen för mej ! Det bor 4 Perros och 1 Bolonka hemma hos oss, Jerry, Mary, Jodie och Olga. Övriga hundar har vi behållt  avelsrätten på och dom bor hos fodervärdar.
2013 gjorde jag äntligen slag i en sak som jag funderat ett par år på, jag importerade en tikvalp av rasen Russkaya tsvetnaya bolonka. En liten rolig, fantastisk, glädjespridare. Jag förvärvsarbetar halvtid, resten av tiden ägnar jag åt mina hundar.

Jag  håller till på Mölndals Hundsällskap och Partille brukshundsklubb Försöker att träna och aktivera mina hundar så mycket som tiden räcker till. Jag går nästan för jämnan kurs i lydnad hos privata instruktörer. Man blir aldrig någonsin fullärd inom ” hunderiet”. Jag har även varit med i aktivitetskommitten i Västra Kennelklubben.

Jag har en liten familjeuppfödning av Perro de Aqua Español och Russkaya tsvetnaya bolonka med 1 –4 kullar per år. Valparna bor med oss i huset och föds i vårat sovrum. Efter ett par veckor möblerar vi om i huset, så att valphagen är i ”centrum”. Hos oss finns inga hundgårdar. Jag strävar efter att få valparna så socialiserade som det bara går. Under sin tid här hos oss får dom bekanta sej med många olika människor och ljud ifrån tv, radio och dammsugare bla. samt dom andra vuxna hundarna som bor här. Vi är även ute och åker bil ett par gånger och besöker nya miljöer.

I min avel prioriterar jag god hälsa, Perro = ( friska höfter A+B och ögon ) och god mentalitet Bolonkorna patella, ögon och god mentalitet. Mentaliteten är för mej det allra viktigaste i mina val av avelshundar. Mina egna avelsdjur försöker jag i möjligaste mån att mentalbeskriva.

Jag säljer mina valpar till aktiva, sportiga familjer där hunden får hänga med på det mesta. Ett krav för att köpa valp hos mej är att höftledsröntga vid 1 ½ års ålder. Vi har valpträffar och flera  ” Kennelpromenader ” samt kennelträff då och då där jag bjuder in en föreläsare som pratar om något som är ” bra att veta ” ! Ramita De Palma betyder Palmqvist på spanska. Kul med ett prefix som anknyter till oss !

Om du är intresserad av Perron eller Bolonka så är du välkommen att höra av dej till mej .

Marita Palmqvist
Mölndal
Telefon: 031-87 50 88
Mobil: 0704-80 41 20
marita.palmqvist@ramitadepalma.se